De wereld van grafisch ontwerp staat op het punt om voorgoed te veranderen, en kpot loopt voorop in deze spannende evolutie. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis door de wondere wereld van AI in design, met in de hoofdrol ons recente werk voor VRT Sandbox en re:connect 2023. Let’s go!

De kracht van AI in design:

De afgelopen maanden heeft image generation zich ontpopt tot een revolutionaire kracht in de designwereld. Bij kpot hebben we deze technologie omarmd om unieke visuele identiteiten voor merken en evenementen te creëren. Past het in je merkidentiteit? Dan vervangt AI-gedreven beeldtaal traditionele fotografie, abstracte graphics en illustraties door fascinerende, nieuwe visuele concepten.

VRT Sandbox rebranding:

Op dit ogenblik werken we voor VRT Sandbox, een accelerator voor media tech en media content, aan een nieuwe visuele identiteit. Hierbij vormen AI-gegenereerde beelden het hart van de huisstijl.

Re:connect 2023 – De ultieme samensmelting van mens en technologie:

Voor het evenement re:connect 2023 hebben we een campagnebeeld gecreëerd dat de harmonieuze synergie tussen mens en technologie weergeeft. AI-generatie van beelden speelde hier een belangrijke rol in, waarbij we kozen voor een mix van cyborgs, handen, tandwielen en toetsenborden. Om dan de puzzel te maken en tot een drukklare poster te komen kan je ook spreken van een mooie synergie tussen mens en technologie. Plaatje klopt helemaal als je het ons vraagt 🙂

Kpot’s visie op de toekomst van design:

Bij kpot zien we AI als een spannende, niet-bedreigende en positieve evolutie in design. We geloven dat het creatieve potentieel vergroot wordt door deze technologieën te omarmen, en kijken vol verwachting uit naar wat de toekomst ons zal brengen.

Het genereren van AI beelden is een proces waarbij stijl, kleurtinten en inhoud bepaald worden door een ontwerper. Het is een nauwe samenwerking tussen een designer en een AI programma waarbij een hele reeks feedback gegeven wordt om te komen tot een beeld dat past bij de klant, de sfeer en het event. Achteraf wordt dit beeld vaak nog in andere programma’s verder bewerkt.

Conclusie:

De combinatie van AI en grafisch ontwerp opent een wereld vol ongekende mogelijkheden. Kpot staat klaar om deze uitdaging aan te gaan en de toekomst van design vorm te geven. Ben jij er klaar voor om met ons mee te gaan op deze opwindende reis? 

Wil je een webinar volgen of een 1-op-1 coaching? Wij geven regelmatig sessies met de beste tips en tricks, voor hoe je AI nu al in de praktijk kunt brengen. Contacteer info@kpot.be

Dit artikel is geschreven door Chat GPT met wat hulp van onderstaande humanoïde