Je scrollduim kwam ze ongetwijfeld al tegen op Facebook of Instagram: AR filters. Geen idee waar we ‘t over hebben? Lees dan vooral even verder en ontdek hoe deze trend jouw business kan doen boomen!

Spark watte?

Laat ons beginnen bij ‘t begin. Bij AR dus: Augmented Reality. Zie het als een ‘universum’ waar de fysieke en digitale wereld samenkomen. Anders dan bij Virtual Reality, wordt bij AR de fysieke wereld niet vervangen door een gesimuleerde digitale versie. Wat er dan wél gebeurt, kan je vergelijken met een verbetering of verrijking van de fysieke omgeving rondom je. Via een filter leg je als het ware een laagje bovenop de werkelijkheid. Zelf aan de slag? Op Facebook en Instagram maak je nu je eigen filters via Spark AR, een gratis software van Facebook.

Filter features

Los van het feit dat AR helemaal hot is, hebben deze filters ook enkele voordelen die jouw merk wel eens een streepje voor zouden kunnen bieden… Je moet ons niet op ons woord geloven uiteraard, test het zeker zelf eens uit! Deze ‘bijwerkingen’ kan je verwachten:

  • Content die (jawel, het kan!) nog meer engaging is dan video al is
  • 70% meer herinnering van jouw merk of product 
  • User testing made simple: je klanten kunnen je product bijna voelen/proeven/uitproberen/…
  • Stuur je story views de hoogte in (because we all like a good story!)
  • Nieuwe technologie die nu al helemaal future proof is
  • Track je resultaten in de superhandige Spark AR Hub

Allemaal goed en wel, die voordelen. Maar wat kunnen AR filters doen voor JOU? Om te beginnen is het een dankbare vorm van storytelling, omdat een filter je doelgroep helemaal onderdompelt in je verhaal of product. Hierdoor geven filters echt het gevoel een deel te zijn van iets, het is een hele (gepersonaliseerde) ervaring op zich. En dat gevoel van een community is iets waar we tegenwoordig allemaal wel warm van worden!

Bovendien is het een handige ‘truc’ om je consumenten doorheen het beslissingsproces te loodsen. Met een filter kunnen ze je producten al eens virtueel testen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een t-shirt of zonnebril, of zelfs meubels. Deze try out stelt gerust en faciliteert zo een beslissing.

Kortom: of je product nu make-up, kledij, meubels of gewoon puur entertainment is, there’s a filter for everything 😎 En het kan zomaar eens je sales boosten! Je weet wat ze zeggen van ‘the early bird catches the worm’ ✌️

kpot filters 

Als grafische studio geven wij daarin natuurlijk graag het goede voorbeeld. Benieuwd? Zelf eens uitproberen? Ga naar onze Instagrampagina met je smartphone en… testen maar!

Overtuigd?

Zie je ‘t al helemaal voor je: een filter voor jouw product? Of gewoon een toffe, entertainende filter om extra engagement te creëren? 

Contacteer ons dan om samen te kijken wat voor vette creaties we samen kunnen maken! Ook je social media kanalen nemen we met plezier onder handen.