Sinds 2010 hebben we veel huisstijlen, brand manuals en logo designs uit onze grafische hoed getoverd. Maar we vonden het tijd om één bijzondere samenwerking uit te lichten: die met de problem solvers van Kapernikov.

Maar ik hoor je al denken:

‘Kaperniwie?’

Als je niets van data kent, lijkt het allemaal wel erg vage stof. Gelukkig is er Kapernikov, een IT-Consultancy bureau in Leuven, dat data omzet in duidelijke informatie. Wil je graag een voorbeeld van hun werk? Wel, dankzij hun expertise zijn de Belgische spoorlijnen netjes onderhouden en veiliger. Met behulp van Lidar weet Infrabel of er op het treintraject dringend planten gesnoeid moeten worden. Neem alvast je zakdoek, treurwilg!

Nood aan sterk design

Kapernikov had behoefte aan een consequente huisstijl, die zowel online als offline over alle dragers kon doorgetrokken worden.

In 2015 schakelden ze onze hulp in. Een logo was er al, vakkundig gemaakt door Bram Bruggemans, die nu het web nog mooier maakt bij onze vrienden van Statik. Zoals bij elke klant begonnen we aan een grondige analyse, om te kijken wat behouden kon worden. We besloten om niets aan het logo te veranderen, omdat dit echt wel goed zat, dus werd het geen alles-helemaal-opnieuw branding.

Let’s design some Kapernicool stuff! 🙂

Meer dan enkel grafische ondersteuning

Een beursstand opzetten, een fiets bestickeren, een serie kerstkaartjes maken… Ja, wij doen véél.

In samenspraak met Rein van Kapernikov kwamen we op de proppen met leuke animaties die de strakke info op hun website braken. Op dezelfde online stek: de Leuvense problem solvers presenteren hun cases om een duidelijker overzicht te scheppen van wat ze doen en wie ze zijn. That’s the way, data data, they like it.

Geen IT-Consultancy bureau zonder gepersonaliseerde koffietassen. En we zouden kpot niet zijn als we niet dat stapje verder gingen. Samen met MOK, de Leuvense koffiebranderij, kwamen we tot de verpakking van de exclusieve Kapernikoffie.

Ja, we hebben echt een boontje voor Kapernikov.

Meteen een klik

Het maakt een wereld van verschil dat Rein Lemmens ons van in het begin vertrouwt, omdat zo alles soepel verloopt voor beide partijen. Hij heeft veel technisch en creatief inzicht, wat zeker een meerwaarde is voor onze samenwerking.

We noteren al vier jaar lang tweewekelijkse meetings in onze agenda. Elke dag onderhouden we met veel plezier het contact via mail, telefoon, Trello, Slack, Google Drive, de hele santeboetiek.

Met de website blog en de sterke google zoekresultaten helpen we Kapernikov groeien. Daarom vieren ook wij hun ‘wins’. En als ze weer in de krant staan dan hangt het krantenartikel hier ook op de muur. Wij leven ons in en zetten onze schouders mee onder hun groei. Wij voelen ons deel van hun team. Hun grafisch departement. Daar zijn we trots op!

Dank je wel voor het vertrouwen, Kapernikov!

Wil jij ook een grafische partner?

Dat kan! Bel naar het nummer 016 90 30 84 of maak een afspraak via info@kpot.be. Als je zelf niets van grafische vormgeving kent en nog niets visueels hebt voorbereid, geen nood, dit is wat we doen.

Tot snel!