Foto: Twyla (art director) – Wouter (creative director)

Voor iedereen die het nog niet wist: Wouter en Twyla, founders van kpot, zijn een koppel! Al 10 jaar runnen zij samen de studio – zonder elkaar in de haren te vliegen. Onlangs werden ook twee andere koppels ingeschakeld – om de voormalige pingpong-ruimte klaar te stomen voor meetings én gezellige middagbreaks.

Shoppen bij koppels

Je moet stoelen hebben om op te zitten, tafels om aan te vergaderen en kasten waar je dingen op kunt zetten. En natuurlijk… *klap klap* …licht! Waar vind je dit? Bij Koffie en Staal én Faren.

Koffie en staal: twee passies onder één Leuvens dak

Bij Lino en Nouchka krijg je niet enkel stevige koffie, maar ook straf design. Ze maken en ontwerpen juwelen en meubels. Terwijl de koffie heerlijk pruttelt kan je in hun interieur de zelfgemaakte tafels, stoelen en kasten bewonderen. Duurzaamheid is belangrijk voor hun hout-stalen meubels. Ze zijn bestand tegen orkanen en vaak terugkerende borden en messen. Koffie en Staal mocht onze kasten, schappen, frames, bank, plantenhangers, plantenbakken en tafels maken en we moeten zeggen: ‘t zit echt goed.

Faren: lichtjes anders

Het Antwerpse duo Dominique en Caitlin delen een passie voor vlooienmarkten en tweedehands winkels plunderen. Maar wat echt bijzonder is, is dat zij graag reizen naar verlaten industriële sites en oude schepen over heel de wereld, op zoek naar lampen die ze later renoveren. Niet zomaar een domme gloeilamp die je overal kunt krijgen. Neen, lampen met karakter, gevormd door weersomstandigheden en de jaren, die een unieke, vintage look uitstralen. Ze kwamen langs om de juiste lichtopstelling te bekijken. Na een paar testjes, hingen de lampen aan het plafond. Stralend mooi 🙂

Kappen met het cliché

Samenwerken met de persoon die je het allerleukst vindt op deze wereld, is zoveel makkelijker.

Dankzij je relatie ben je fully trained in samenwerken (met een wildvreemde is dit vaak even zoeken). In rustige periodes kan je samen van de tijd genieten. En als het drukker is, kan je taken van elkaar overnemen. Elke werkdag samen die taken afronden en tegelijk thuis kunnen komen is ook mooi meegenomen.

En daarmee willen we (vegetarisch) gehakt maken van het eeuwigdurende cliché dat koppels niet samen op de werkvloer moeten zitten.

Zoals The Beatles al zeiden: all you need is work.

Aan tafel!

Zin om jouw ondernemersplannen te bespreken? Neem een stoel en schuif bij aan onze episch grote tafel. Always nice to meet you 🙂

instagram facebook linkedin tiktok Home Werk Diensten Over Ons Shop Co-work Blog Contact Kolonel Begaultlaan 15
3012 Leuven
016 90 30 84 info@kpot.be