Vorige week donderdag was het de enige echte Adobe Dimensions Day bij kpot. JIPPIE! Een hele dag spelen in de 3D wereld. Alles mag en alles kan. Je creativiteit de vrije loop laten gaan is de opdracht. Geen deadlines. Geen richtlijnen. Gewoon lekker gek doen!

Er werden de gekste en leukste ontwerpen gemaakt. Van abstracte figuren in crazy composities tot de enige echte kpot-machine.

Iedere ontwerper vond zijn inspiratie ergens anders: Instagram, Pinterest, websites, noem maar op! Op de instagram accounts van chris labrooycliajohannes matsson en aperdostal kom je bijvoorbeeld de leukste, gekste en stijlvolle 3D ontwerpen tegen!

Maar hoe zat dit dan vroeger? 3D ontwerpen waren duur en moeilijk om te realiseren. Door Dimensions is dit verleden tijd: het is easy en betaalbaar! Het programma zit wél nog in zijn babyschoentjes waardoor het aantal beschikbare materialen en functies nog beperkt is. Maar, door leergierige en gepassioneerde ontwerpers zoals die van kpot, kan Adobe zijn eerste stapjes beginnen zetten ?! Geweldig toch?!

Kortom. Zoals Elise het zei: Adobe Dimensions Day = leuk! En, zééker voor herhaling vatbaar.