“‘Is er een reden waarom jullie minder inhoud gebruiken op jullie websites tegenover de meeste andere websites? Andere sites hebben meestal een opvallendere strategie om de mensen warm te maken tot actie door middel van teksten, features en voordelen wanneer ze door de website scrollen.


Waarom je web teksten inkorten?

Maak je tekst korter, zodat hij gelezen wordt. Veel bezoekers scannen je website. Ze scrollen vooral, snuiven de sfeer op en lezen in het beste geval diagonaal. Voor zulke bezoekers kan een zin extra een alinea optisch zwaar maken, waardoor die in zijn geheel niet gelezen wordt. Beperk je je tekst tot hapklare, scanbare brokken wordt er uiteindelijk meer gelezen.

Een ander soort bezoeker wil meer lezen, meer weten. Gebruik daarom links naar uitgebreidere vervolg pagina’s, zodat dit type bezoeker verder kan graven en ook aan zijn trekken komt.

Website voor DAS architecten

Waarom je troeven niet opsommen?

Wees niet onnodig commercieel/sales gericht met features, voordelen, kortingen en call to action knoppen. Mensen worden voortdurend gebombardeerd met reclame en marketing tactieken. Ze spoelen door de reclame, gebruiken adblockers en betalen voor streaming diensten die reclame vrij zijn. Een klein percentage van je website bezoekers wil nu kopen. Richt je niet alleen op hen. Behandel bezoekers als mensen, niet als kopers. Maak van je merk een groep waar ze bij willen horen, een vriend of een expert waarbij ze te rade kunnen gaan. Op een dag worden ze misschien je klant, dat is dan mooi meegenomen.

En de zoekmachines dan?

Meer tekst is goed voor SEO, dat is waar. Maar je krijgt ook al snel het advies om je sleutelwoord in de URL, in de titel, in de eerste alinea en nog 44.000 keer in je tekst op te nemen. Niemand leest zo’n tekst graag. Dus neem deze regels met een korrel zout. De meerwaarde van je pagina en de appreciatie van je content wordt best wel intelligenter ingeschat door het Google algoritme. Als je tot hier bent geraakt, weet Google ook wel dat je iets had aan deze pagina. 

Meer weten?